خرید و مشاوره فنی: 33522095-026

شیر برقی پنوماتیک 3/2

شیر برقی پنوماتیک 3/2 مدل 3V210-08

      مرتب‌سازی محصولات:

    • پیش‌فرض
    • ارزان‌ترین
    • گران‌ترین
    • جدید‌ترین
    • پرفروش‌ترین
    • پربازدیدترین
    شیر برقی پنوماتیک 3/2 سایز 1/8 اینچ  ساخت شرکت متال ورک ایتالیا

    شیر برقی متال ورک مدل SOV 23 SOS NC

    مدل 3/2 NC، سایز 1/8 اینچ، ساخت شرکت متال ورک ایتالیا، بدنه آلومینیومی، قابل سفارش با بوبین 24 یا 220 ولتی، حداکثر فشار کاری 10 بار

    5

    شیر برقی پنوماتیک مدل SOV 33 SOS NC نرمال بسته 3/2 سایز 1/4 اینچ بدون بوبین

    شیر برقی متال ورک مدل SOV 33 SOS NC

    شیر برقی پنوماتیک 3/2 سایز 1/4 اینچ، تک بوبین، در ولتاژهای 220 و 24 ولتی، نرمال بسته

    5

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    فهرست مطالب

    یکی از انواع پر مصرف شیر پنوماتیکی برقی کنترل جهت مدل 3/2 است. این شیر دارای 3 پورت و دو پوزیشن (موقعیت) است که با نیروی الکتریسیته کنترل می‌شود. این شیر برقی برای کنترل سیلندرهای پنوماتیکی یک طرفه، کنترل اکچویتورهای پنوماتیک، تخلیه فشار هوای فشرده در مدار پنوماتیک و  استفاده در تجهیزاتی که با خلا کار می‌کنند به کار گرفته می‌شود. جهت درک بیشتر مکانیزم و نقش این شیر برقی یک سیلندر یک طرفه را در نظر بگیرید. برای تغذیه و تحریک این سیلندر از یک پورت باید هوای فشرده وارد شیر شده و ازطرف پورت دیگر شیر هوا از شیر خارج و به سمت ورودی سیلندر هدایت شود. حال بعد از به حرکت درآمدن شفت سیلندر در کورس برگشت نیاز به یک پورت تخلیه داریم تا هوای داخل سیلندر خارج شود. اینجا باید حتماً پورت سومی وجود داشته باشد که هوای فشرده تخلیه شود و در ادامه شیر وارد سیکل حرکتی بعدی شود. ویدئوی زیر به خوبی مکانیزم عملکرد این شیر را نشان می‌دهد.

    انواع شیر برقی پنوماتیک 3/2

    این مدل شیر برقی هوای فشرده معمولاً در انواع تک بوبین و دو بوبین تولید شده که نوع تک بوبین آن مصرف بیشتری دارد. در ادامه به توضیحات هر یک از این دو مدل خواهیم پرداخت.

    شیر برقی پنوماتیک تک بوبین 3/2

    مدل تک بوبین این شیر شبیه به شیرهای 2/2 می‌باشد یعنی دو مکانیزم تعریف شده NC و NO هم برای مدل 3/2 صدق می‌کند. در شیر برقی پنوماتیکی 3/2 از نوع NC یا همان نُرمال بسته، شما با یک شیری طرف هستید که در حالت عادی و بدون اعمال نیروی برق مسیر عبوری هوای فشرده مسدود و بسته است.  مزیت این شیر ایمنی بیشتر و کنترل بهتر جهت هوا است. به طوری که بعد از اینکه شما برق بوبین شیر را وصل کردید اسپول این مدل شیر تازه شروع به حرکت می‌کند و مسیر عبوری را باز می‌کند. به طور کلی اکثر مدل‌های استفاده شده این شیر پنوماتیکی در انواع مدارهای هوای فشرده صنعتی نوع NC است. مدل دیگر تک بوبین این شیر از NO یا همان نرمال باز است که برخلاف مدل قبلی در حالت عادی باز بوده و با برق دار شدن بوبین، اسپول حرکت کرده و مشیر عبوری می‌بندد. مدل NO مصرف کمی در تجهیزات پنوماتیکی داشته و همچنین قیمت بالاتری هم دارد.

    شیر برقی پنوماتیک تک بوبین 3/2 مدل NC

    شیر برقی پنوماتیک دو بوبین 3/2

    در مدل دو بوبین این شیر دیگر برای بازگشت اسپول بعد از قطع برق بوبین از مکانیزم فنر استفاده نشده است و به جای آن با اضافه کردن یک بوبین در سمت دیگر شیر، برگشت اسپول هم به مانند حرکت اول با نیروی برق بوبین دومی انجام می‌شود. مدل دو بوبین شیر برقی 3/2 مصرف کمتری در مدارها داشته و قیمت آن هم بیشتر از نوع تک بوبین است. سمبل این مدل شیر در مدار پنوماتیک به شکل زیر است.

    شیر برقی پنوماتیک دو بوبین 3/2 که برگشت اسپول هم با استفاده ار نیروی برق انجام می‌شود.

    راهنمایی شناسایی پورت شیر برقی 3/2 

    3 پورت این شیر یا بر اساس حروف انگلیسی نامگذاری می‌شود یا از اعداد برای نشان دادن آن‌ها استفاده می‌شود که بر روی نقشه بدنه شیر و هم در نزدیکی پورت درج می‌شود. جدول زیر مطمئناً برای شما کمک کننده خواهد بود.

    نام پورتحرف انگلیسیعدد
    هوای فشرده ورودیP1
    اگزوز یا تخلیهR3
    خروجی یا مصرف کنندهA2

    کنترل سیلندر پنوماتیک دو طرفه با شیر برقی پنوماتیک 3/2

    یک سیلندر یا همان جک پنوماتیک دارای دو محفظه هوا است. به طوری که با پر شدن محفظه اول محفظه دیگری را تخلیه کرده سپس حرکت می‌کند. در این سیلندر دو پورت داریم که مربوط به دو محفظه یاد شده است و بیشتر برای به حرکت درآوردن و کنترل عملکرد این مدل سیلندر از شیر برقی پنوماتیک 5/2 استفاده می‌کنند. اما این کار با استفاده از دو شیر برقی پنوماتیک 3/2 هم امکان پذیر است به طوری که یک شیر پنوماتیکی 3/2 از نوع NC را در سمت ورودی قرار داده و پورت A شیر را به پورت اول سیلندر متصل کرده و یک شیر پنوماتیکی 3/2 از نوع NO را به پورت دوم سیلندر وصل می‌کنید. 

    تشریح مدار کنترل سیلندر دو طرفه با دو عدد شیر برقی 3/2

    طبق مدار زیر با تحریک شیر برقی NC محور پیستون سیلندر حرکت کرده و به نقطه a1 می‌رسد و با تحریک شیر برقی NO پیستون به موقعیت قبلی خود یعنی نقطه a0 باز می‌گردد. مزیت استفاده از این دو مدل شیر برای سیلندر دو طرفه این است که بدون نیاز به نصب رگلاتور تنظیم فشار پنوماتیک می‌توان دو فشار متفاوت را به دو محفظه هوای سیلندر اعمال کرد همچنین مزیت دیگر این مدل مدار این است که دو محفظه پشت و جلوی پیستون سیلندر می‌توانند به طور همزمان تخلیه شوند. این کار باعث حرکت آزادانه شفت سیلندر می‌شود که با نصب شیر 5/2 امکان پذیر نیست.

    کنترل سیلندر پنوماتیک دو طرفه با شیر برقی پنوماتیک 3/2  با استفاده از دو شیر برقی 3/2

    نحوه نصب شیر برقی پنوماتیک 3/2

    این مدل شیر پنوماتیک را می‌توان به دو صورت نصب کرد. روش اول با استفاده از فیتینگ‌های متناسب با سایز پورت‌های شیر، شلنگ هوای فشرده مدار را به پورت P یا همان 1 وصل کنید و شلنگی دیگر را از یک سمت به پورت A یا 2 وصل می‌کنیم و سمت دیگر شلنگ را به ورودی سیلندر هدایت می‌کنیم. همچنین به پورت تخلیه یک سایلنسر جهت کاهش صدای شیر هنگام کورس تخلیه و هدایت روغن کارکرده ورودی به شیر از سمت واحد مراقبت وصل می‌کنیم. به این روش نصب، خطی یا سر راهی گفته می‌شود که به دلیل سادگی و هزینه کم در اکثر سیستم‌های پنوماتیکی رایج است. 

    روش دوم نصب را می‌توان با استفاده از بلوکه زیرشیری تعریف کرد. این روش در مدارهایی که تعداد زیادی شیر پنوماتیکی برقی 3/2 حضور دارند توصیه می‌شود. به طوری که با استفاده از زیرشیری مخصوص شیر 3/2 که با پورت شیر هم سایز یکسانی دارد، شیرها را در کنار هم با استفاده از فیتینگ‌ها و رابط‌های مستقیم وصل کرده سپس هوای فشرده را به پورت ورودی منیفولد زیرشیری متصل کرده و همچنین سایلنسر را به پورت دیگر که برای تخلیه است می‌بندیم.

    شیرهای برقی 3/2 را می‌توان به صورت تعداد بالا روی بلوکه زیرشیری نصب کرد.
    • آیا می‌توان شیر برقی 3/2 را بر روی بلوک زیرشیری مخصوص شیر برقی 5/2 نصب کرد؟

      بله برای این کار می‌توان با استفاده از کورکُن بلوک زیرشیری برای شیر 5/2 را به بلوک زیرشیری برای شیر 3/2 تبدیل کرد.

    • بهترین برندهای شیر برقی پنوماتیک 3/2 کدام است؟

      از بهترین برندهای این شیر در بازار ایران می‌توان به متال وُرک ایتالیا، شاکو تایوان و Airtac تایوان اشاره کرد.

      مرتب‌سازی مقالات:

    • پیش‌فرض
    • جدید‌ترین
    • پربازدیدترین
    • بیشترین امتیاز

      جدید‌ترین مقالات:

    دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: