نحوه نصب پمپ دیافراگمی
فهرست مطالب
برای نصب پمپ دیافراگمی به هوای فشرده نیاز دارید. این پمپها طراحی متفاوتی از پمپهای چرخشی دارند و به روش متفاوتی نیز راه اندازی میشوند. عملکرد پمپ دیافراگمی براساس جابجایی دیافراگمها همراه توزیع هوای فشرده است. پمپهای دیافراگمی با آببندی کامل و بدون مکانیکال سیل طراحی شدهاند. روش نصب این پمپ ساده است. اما لازم است تا در نصب و راهاندازی این پمپها ملاحظات فنی را رعایت کنید.
ملاحظات فنی برای نصب پمپ دیافراگمی
قاعدتاً میدانید که برای عملکرد پمپهای دیافراگمی به توزیع مناسب هوای فشرده از طریق شیر کنترل نیاز دارید. این هوای فشرده در جایی دیگر از محیط صنعتی توسط کمپرسور باد تولید شده است و با فشار مناسب در اختیار پمپ قرار میگیرد.
مسیر هوای فشرده پمپ پنوماتیک باید دارای یک شیر قطع و وصل اصلی باشد. این شیر باید عملکردی سریع و دستی داشته باشد تا در صورت لزوم بتوانیم به سرعت هوای فشرده پمپ را قطع کنیم. همچنین شیر مذکور باید از رگلاتور تنظیم فشار برخوردار باشد.
حضور مناسب این رگلاتور از نکات کلیدی در نحوه نصب پمپ دیافراگمی بادی است. زیرا سرعت و قدرت کارکرد پمپ کاملاً وابسته به مقدار هوای فشرده دارد. با تنظیم رگلاتور میتوانیم عملکرد پمپ دیافراگمی را کاملاً تحت کنترل داشته باشیم.
هوای فشرده کمپرسورها معمولاً دارای ناخالصی است. اگر چه در طراحی کمپرسورها از انواع فیلترها استفاده میشود؛ اما هوای تولید شده معمولاً مقداری روغن و یا رطوبت دارد. اگر شیر کنترل پمپ دیافراگمی نسبت به حضور روغن و رطوبت هوای فشرده حساس است، لازم است که در مسیر توزیع هوای فشرده پمپ، فیلترهای مناسب نصب کرده باشید.
ملاحظات فنی نصب سمت خروجی پمپ دیافراگمی
برای نظارت مقدار دبی پمپاژ شده پمپ در سمت خروجی یک فشارسنج نصب میشود. این فشارسنج عملکرد خروجی پمپ را رصد خواهد کرد و در صورت ایجاد شرایط بحرانی کارآیی دارد. برای طراحی سیستمهای پمپاژ سیالات که مسیر بستهای دارند، لازم است تا یک خط تخلیه نیز پیش بینی شده باشد.
این خط تخلیه در سمت خروجی پمپ دیافراگمی نصب میشود و دارای یک شیر فشارشکن است. شیر فشارشکن وظیفه دارد تا در لحظات بحرانی که فشار خط بیش از حد افزایش پیدا کرده است، خروجی تحت فشار پمپ دیافراگمی را تخلیه نماید.
در مسیر ورودی و خروجی پمپهای دیافراگمی لرزهگیر نصب میشود. این لرزهگیر ها برای تداوم عملکرد پیوسته پمپ دیافراگمی هستند و مانع از گسترش ارتعاش پمپ در خطوط توزیع سیال میشوند. همچنین در سمت خروجی پمپ دیافراگمی پالسیشن دمپر نصب میشود (مانند شکل زیر). پالسیشن دمپر نوعی سیستم لرزش گیر توانمند است که میتواند تا حد ۹۸ درصد از لرزشهای ناشی از ضربات رفت و برگشتی را کاهش دهد.
قطعات فنی برای نصب پمپ دیافراگمی
- شیر قطع و وصل سیال در سمت ورودی پمپ
- گیج فشار نصب شده در سمت ورودی و خروجی پمپ
- لرزهگیر های ورودی و خروجی پمپ
- شیر قطع و وصل سیال در سمت خروجی پمپ
- پالسیشن دمپر برای میرا سازی ضربات رفت و برگشتی در سمت خروجی پمپ
- درایو برای خشک کردن هوای ورودی پمپ دیافراگمی
- رگلاتور به همراه فیلتر برای تنظیم فشار هوای ورودی
- روان کننده که عملیات روغن زنی هوا برای عملکرد بهتر شیر کنترل را بر عهده دارد.
مراحل روش نصب پمپ دیافراگمی
برای نصب پمپ دیافراگمی به یک پایه مستحکم ترجیحاً بتنی نیاز داریم. پمپ باید در شرایط کاملاً ثابت بر روی این پایه نصب باشد. سپس میتوانیم اتصالات ورودی، خروجی و هوای فشرده پمپ را متصل کنیم. در ابتدا اتصالات سمت ورودی و خروجی پمپ نصب میشوند. برای این کار از شیرهای قطع و وصل، گیجهای فشارسنج و لرزهگیر ها در هر دو سمت ورودی و خروجی پمپ دیافراگمی نصب میکنند. دقت کنید که محل نصب لرزهگیر ها در نزدیکی مدخل ورودی و خروجی پمپ دیافراگمی است تا از انتقال لرزش خط به پمپ جلوگیری شود. لذا لرزه گیرها را پس از شیر کنترل قطع و وصل ورودی و قبل از شیر کنترل قطع و وصل خروجی پمپ نصب میکنند.
در سمت خروجی پمپ دیافراگمی یک سهراهی نصب خواهد شد که محل استقرار پالسیشن دمپر میباشد. پالسیشن دمپر برای عملکرد مؤثر خود به هوای فشرده نیاز دارد. این هوا را از طریق ورودی هوای فشرده پمپ دیافراگمی تهیه خواهیم کرد. اما برای نصب هوای فشرده پمپ دیافراگمی نیز ملاحظات فنی و ملزومات کلیدی نیاز است. هوای فشرده پمپ باید کاملاً خشک و روغن زده باشد تا باعث خراب شدن شیر کنترل پمپ دیافراگمی نشود. لذا در مسیر نصب هوای فشرده از قطعات فنی مانند واحد مراقبت پنوماتیک و درایر خشک کن استفاده میشود. هوای فشرده پس از عبور از این ملزومات در اختیار شیر کنترل پمپ دیافراگمی قرار میگیرد.
نکات کلیدی هنگام نصب پمپ دیافراگمی
اگر چه مراحل و نحوه نصب پمپ دیافراگمی ساده است؛ اما عموم افراد کم آگاه حین راهاندازی این پمپها دچار اشتباه میشوند. بنابراین لازم است تا به نکات کلیدی حین نصب و راهاندازی انواع پمپ دیافراگمی اشاره کنیم.
- پایههای پمپ دیافراگمی باید بر روی پایهای سفت و باثبات نصب شده باشند. پمپ دیافراگمی مستعد تولید ارتعاش است و نصب در پایههای متزلزل باعث ایجاد لرزش و خرابی زودهنگام پمپ میشود.
- قطر مدخلهای پمپ دیافراگمی خصوصاً در سمت ورودی سیال نباید کاهش پیدا کند. لذا در هنگام خرید دقت کنید که قطر پمپ با قطر لوله برابر باشد.
- قطر لوله مکش نیز نباید کوچکتر از قطر پورت در سمت ورودی پمپ دیافراگمی باشد.
- در سمت خروجی پمپ و با در نظر داشتن برخی الزامات مهندسی میتوانیم قطر لوله را در حد معقول کاهش دهیم.
- طول لوله مکش پمپ نباید بیشتر از ۵ متر باشد.
- حتماً از رگلاتور تنظیم فشار هوا در ورودی هوای فشرده پمپ استفاده شده باشد.
- در لحظه راهاندازی، فشار باد را روی مقدار تقریباً کم دو بار قرار میدهند. راهاندازی اولیه با فشار بالاتر باعث خرابی و یا پارگی دیافراگم پمپ خواهد شد.
- توصیه میشود که سرعت رفتوبرگشت دیافراگمها در هر دقیقه مابین ۶۰ الی ۷۰ باشد. برای تنظیم فرکانس رفتوبرگشت دیافراگمها باید شیر کنترل فشار پمپ را تنظیم کنید.
نحوه نصب پمپ دیافراگمی ساده است. کافی است مسیر تامین هوای فشرده را تامین کرده باشید تا به راحتی از شرایط عملیاتی این پمپ ها استفاده کنید. البته برای این کار به راه اندازی حداقل یک کمپرسور نیاز دارید. در صورتیکه شرایط تامین هوای فشرده مقدور نیست، می توایند از پمپ های دیافراگمی برقی نیز استفاده کنید.
برای پمپ دیافراگمی سایز 1 اینچ، چه سایزی از واحد مراقبت پنوماتیک را باید در مسیر هوای فشرده نصب کنیم؟
معمولاً سایز ورودی هوای فشرده پمپ دیافراگمی ۱ اینچ، ۱/۲ اینچ است و واحد مراقبت ۱/۲ اینچ را باید نصب کرد.
حداقل فشار هوای فشرده برای راه اندازی پمپ دیافراگمی باید چند بار باشد؟
برای شروع کار پمپ دیافراگمی، باید هوای فشرده حداقل فشار ۲ الی ۳ باری داشته باشد.
- پیشفرض
- جدیدترین
- پربازدیدترین
- بیشترین امتیاز
مرتبسازی مقالات:
جدیدترین مقالات:
پمپ دیافراگمی در صنایع رنگ سازی
با پمپ دیافراگمی که برای انتقال رنگ و حلالهای رنگ طراحی شده است، عملیات صنعت رنگ خود را ارتقا دهید.
پمپ دیافراگمی در صنایع نفت و گاز
به دنبال خرید پمپی قابل اعتماد برای صنعت نفت و گاز هستید؟ پمپ دیافراگمی برای پمپاژ گل حفاری، انتقال میعانات گازی، گاز مایع و نفت خام طراحی شده است.
پمپ دیافراگمی صنایع غذایی و نوشیدنی
از پمپ دیافراگمی بدنه استیل که با نام هایژنیک معروف است برای انتقال انواع مواد غذایی و نوشیدنی استفاده میشود. این مدل پمپ در سایز 1 الی 3 اینچ تولید میشود.
راهنمای انتخاب پمپ دیافراگمی
پمپهای دیافراگمی بدون بخشهای روتاری و نصب مکانیکال سیل طراحی میشوند. این پمپها عملکردی ساده اما کارکردی مطمئن و عاری از نشتی دارند.
پمپ دیافراگمی در صنایع دارویی
از پمپهای دیافراگمی برای جابجایی بهداشتی سیالات استفاده میشود. زیرا این پمپها کمترین تأثیر در سیال دارند و باعث آلودگی آن نمیشوند.
پمپ دیافراگمی در صنایع فولاد
خصوصیات فنی پمپ دیافراگمی مناسب طراحی سیستمهای فرایندی در صنایع فولاد است. از این پمپها برای پمپاژ مایعات در تمام مراحل تشکیل فولاد استفاده میشود.
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: