پمپ دیافراگمی صنایع غذایی و نوشیدنی
فهرست مطالب
در فرآیندهای تولید انواع مواد غذایی و نوشیدنی، حفظ شرایط بهداشتی جهت جلوگیری از آلودگی یک نیاز همیشگی در تمامی مراحل تولید محصول است. علاوه بر این، شرکتهای مواد غذایی ضمن رعایت استانداردهای بهداشتی بالا باید بهر وری سیستم را به حداکثر رسانده تا ضایعات محصول خروجی حذف شود. برای رسیدن به این هدف استفاده از تجهیزات ایمنی و پیشرفته متناسب با فناوری روز نقش اساسی را ایفا میکند. در این موقعیت پمپهای دیافراگمی بادی بخشی از این تجهیزات پیشرفته و کارآمد در پروسه تولید مواد غذایی هستند. در ادامه این مطلب علاوه بر تجزیه و تحلیل خطرات اصلی فرآوری مواد غذایی به ذکر مزایای استفاده از پمپ دیافراگمی در این صنعت میپردازیم.
خطرات اصلی فرآوری مواد غذایی
خطرات احتمالی که شرکتهای تولید کننده مواد غذایی و آشامیدنی در طول فرآیند تولید با آن مواجه هستند را میتوان در موارد زیر به طور خلاصه بیان کرد:
- آلودگی: تمامی اجزا و عناصری که در فرآیند تولید محصول وجود دارند در صورت آلوده شدن و اختلال در عملکرد آنها، اثراتی مضر را در خط تولید خواهند گذاشت.
- مشکلات زیست محیطی: هر گونه نشت مواد خطرناک میتواند باعث مشکلات زیست محیطی شود.
- کاهش ایمنی: وجود آلودگی و مواد مضر باعث کاهش ایمنی محیط کار و ایجاد خطراتی برای کارگران و تکنسینهای خط تولید میشود.
- عدم سودآوری: در صورت بروز مشکلات فوق، منجر به وقفه در خط تولید شده و در نهایت درآمد و سود شرکت کاهش خواهد یافت.
برای جلوگیری از این خطرات، شما باید تمامی پروتکلهای بهداشتی را به طور منظم و اصولی انجام داده تا تمامی بخشهای پروسه تولید محصول مصون از آلودگی و کثیفی باشند.
مزایای پمپ دیافراگمی در صنایع غذایی و آشامیدنی
توانایی پمپهای دیافراگمی در انتقال انواع سیالات نقش بسیار مهمی را در فرآیندهای فرآوری مواد غذایی به ویژه در زمینه حفظ شرایط بهداشتی و پیشگیری از آلودگی دارند. مزایای این مدل پمپ را میتوان به صورت موارد زیر بیان کرد:
- این مدل پمپ میتواند در محدوده دمایی متفاوت کار کند و برای شرایط مختلف عملیات فرآوری تولید سازگار هستند.
- پمپ پنوماتیکی با جنس بدنه و دیافراگم مختلف ساخته شده و از این رو برای سیالاتی که خواصی مانند خورندگی و سایشی دارند را میتواند انتقال دهد.
- ویژگی انتقال سیال حاوی ذرات جامد در این پمپ باعث شده است از آن در بخش ضدعفونی و تصفیه فاضلاب هم بتوان استفاده کرد.
- این پمپ را میتوان به تجهیزات اتوماتیک تشخیص نشت مجهز کرد تا از آلودگی در کل فرآیند تولید جلوگیری کرد.
- این تجهیز مطابق با استانداردهای سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) ساخته شده و برای سیال هیچگونه آلودگی به همراه نخواهد داشت.
- مدل پنوماتیکی آن با هوای فشرده و بدون نیاز به برق کار میکنند به همین دلیل در محیط های قابل اشتعال ایمنی بالایی را دارد.
- نصب آسان، قیمت مناسب و نیاز کمتر به رعایت نکات تعمیر و نگداری باعث شده است خرید این پمپ به صرفه و اقتصادی باشد.
- شست و شوی آسان تجهیزات پمپ
معرفی پمپ دیافراگمی مخصوص مواد غذایی
پمپ پنوماتیکی که در صنایع غذایی و آشامیدنی استفاد میشود را با بدنه استیل 316L و دیافراگمی با جنس PTFE انتخاب میکنند. استیل 316L مقاومت بالایی در برابر زنگ زدگی و خورندگی سیالات مختلف داشته و میتواند برای پمپاژ انواع موادی که برای تولید مواد غذایی استفاده میشود کارآیی داشته باشد. به عنوان مثال در مدلهای مختلف پمپ دیافراگمی پمکار ترکیه سری PK با بدنه استیل برای این کاربرد میتواند استفاده شود. همچنین دیگر کمپانی ترکیه ای سازنده این پمپ، شرکت diapump است که پمپ دیافراگمی هایژنیک را به طور ویژه مخصوص انتقال مواد غذایی و بهداشتی تولید کرده است. سایزهای مورد استفاده این مدل پمپ معمولاً 1 الی 3 اینچ است و اتصالات مختلف این پمپ را میتوان به راحتی باز کرده و شست و شو داد.
نوشیدنیها و مواد غذایی قابل انتقال با پمپ دیافراگمی
طیف وسیع و گسترده ای از نوشیدنیها و مواد غذایی را میتوان با استفاده از پمپ دیافراگمی پنوماتیکی انتقال داد که به بعضی از این موارد اشاره میکنیم:
- کنستانتره میوه
- ماءالشعیر
- مارمالاد
- انواع روغنها و شربتهای خوراکی
- جوش شیرین
- سسها
- چاشنی و طعم دهندهها
جمع بندی درباره پمپ دیافراگمی در صنایع غذایی
برای حفظ استانداردهای ایمنی و بالا بودن راندمان تولید انتخاب تجهیزات مناسب نقش اساسی را در خط تولید بازی میکند. خرید و نصب پمپ دیافراگمی متناسب با نیاز خود باعث عملکرد صحیح و ایمن در فرآیند تولید خواهد شد. پس حتماً برای انتخاب این پمپ با دقت بالا اقدام کنید. جهت سهولت در انتخاب این پمپ با توجه به ماده ای که قصد انتقال آن را دارید با فروشگاه نیکا هیدرو تماس گرفته تا بهترین تصمیم را برای خرید پمپ بگیرید.
دبی خروجی پمپهای دیافراگمی مخصوص مواد غذایی چه مقدار است؟
دبی خروجی این پمپ با توجه به سایز آنها که از 1 الی 3 اینچ است از 160 تا 860 لیتر در دقیقه متغیر است.
برای پمپاژ مواد غذایی پمپهای سانتریفیوژی مناسب تر هستند یا پمپهای دیافراگمی پنوماتیکی؟
برای انتقال انواع مواد غذایی، پمپ دیافراگمی بدنه استیل به دلیل مزایایی همچون خود مکش بودن، قابلیت تغییر دبی خروجی با تغییر در فشار هوا و همچنین انتقال مواد با ویسکوزیته بالاتر پیشنهاد میشود.
- پیشفرض
- جدیدترین
- پربازدیدترین
- بیشترین امتیاز
مرتبسازی مقالات:
جدیدترین مقالات:
پمپ دیافراگمی در صنایع رنگ سازی
با پمپ دیافراگمی که برای انتقال رنگ و حلالهای رنگ طراحی شده است، عملیات صنعت رنگ خود را ارتقا دهید.
پمپ دیافراگمی در صنایع نفت و گاز
به دنبال خرید پمپی قابل اعتماد برای صنعت نفت و گاز هستید؟ پمپ دیافراگمی برای پمپاژ گل حفاری، انتقال میعانات گازی، گاز مایع و نفت خام طراحی شده است.
راهنمای انتخاب پمپ دیافراگمی
پمپهای دیافراگمی بدون بخشهای روتاری و نصب مکانیکال سیل طراحی میشوند. این پمپها عملکردی ساده اما کارکردی مطمئن و عاری از نشتی دارند.
نحوه نصب پمپ دیافراگمی
برای نصب پمپ دیافراگمی به هوای فشرده نیاز دارید. این پمپها طراحی متفاوتی از پمپهای چرخشی دارند و به روش متفاوتی نیز راه اندازی میشوند.
پمپ دیافراگمی در صنایع دارویی
از پمپهای دیافراگمی برای جابجایی بهداشتی سیالات استفاده میشود. زیرا این پمپها کمترین تأثیر در سیال دارند و باعث آلودگی آن نمیشوند.
پمپ دیافراگمی در صنایع فولاد
خصوصیات فنی پمپ دیافراگمی مناسب طراحی سیستمهای فرایندی در صنایع فولاد است. از این پمپها برای پمپاژ مایعات در تمام مراحل تشکیل فولاد استفاده میشود.
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: